• Română
    • Русский
    • English

Glodiator Mud Race: experiențele ”murdare” ale organizatorilor

Dacă voi credeți că vrem să vă distrugem, să vă înecăm, să vă rupem mâinile și picioarele cu obstacolele noastre, să vă stropim cu murdărie drept în față, atunci aveți dreptate. Glodiator provine de la cuvântul „glod”. În toate sensurile acestuia. Veți avea gânduri murdare. Veți fi gata să recurgeți la fapte murdare. Veți fi murdari peste tot - pe deasupra și pe dinăuntru.

Veți întreba pentru ce vouă toate astea? Vă vom povesti. Mai exact, nu noi, ci cei care și-au pătat personal reputația - organizatorii noștri.

Da, organizatorii noștri au trecut personal prin această groază, înainte de a o vă propune vouă generos. Ei au participat la multe curse similare, în diferite țări și în diferiți ani. Citiți în continuare despre experiențele acestora, transmise prin cuvinte, și trageți concluzia, vreți să descoperiți o nouă versiune a Dvs. în data de 5 august, sau vreți să petreceți încă o duminică obișnuită.

Au trecut trei ani, dar până acum îmi amintesc de cursa aceea. Există evenimente care se uită peste o zi, dar sunt și cele pe care le ții minte de-a lungul timpului. Cursa aceea a fost ca un adevărat purgatoriu. Nouă cercuri ale iadului, după care am ieșit reînnoit. Am făcut o repornire completă.

Este atât de mișto să te simți parte din echipa care te sprijină, te ajută, te încurajează ca să nu-ți treacă prin cap să renunți. Echipa nu te va părăsi niciodată și tu nu o vei părăsi pe ea. Fără opțiuni. Uiți de toată durerea și frica, ești copleșit de un spirit de unitate, care se alimentează de la toate rezervele de forță interioară și te ajută să începi să alergi. Să alergi spre o întâlnire cu tine însuți. Astfel de încercări descoperă adevăratul Eu din interior. Cursa mi-a testat rezistența, forța și caracterul. După ce am depășit distanța, am plâns. Am plâns din cauza emoțiilor și trăirilor care mă copleșeau. Și știți, eram mândru de mine. 

Cred că fiecare trebuie să treacă un astfel de test.

Inițial, am vrut doar să mă uit la competiție și să-i susțin pe prietenii mei (pentru că nu mă interesează sportul). Și nu știu cum, dar s-a întâmplat așa că cineva mi-a deconectat creierul și m-a făcut să accept să particip.  

Atunci când treci de linia de start, devii ca un soldat. Nu te mai temi de sârma ghimpată, plutele mișcătoare, copacii duși pe umeri prin pădure, sacii de 30 kg, obstacolele-pereți și multe alte surprize ... La un moment dat, parcă s-a trezit o altă parte din mine, iar forțele au început să izvorască la fiecare pas. Am început să primesc o plăcere pe care nu o pot compara cu nimic. Am așteptat foarte mult aceste încercări și le-am trecut cu zâmbetul pe față. Căldura, oboseala, lipsa pregătirii corespunzătoare nu mai erau importante atunci. Am vrut să primesc plăcere și am reușit. Fiecare om ar trebui să trează într-o zi prin ceea ce se numește depășirea temerilor și a slăbiciunilor. La naiba, nu este nimic mai plăcut decât obținerea unei medalii la final.

Eu am participat într-o cursă similară de două ori: în echipă și singur. Eu cred că este mai dificil să participi în echipă. Pentru mine, acestea sunt niște curse simple de alergare, cu mici particularități. De exemplu, întrebarea "de ce fac acest lucru?" îmi sună mai des în cap. De obicei, tu alergi în tăcere. Înainte de start, sportivii sunt ca niște yoghini meditativi, iar apoi urmează țipete și cuvinte necenzurate. Și murdărie, desigur. În general, diferențele nu sunt prea mari. Da, și fiți pregătiți pentru că, chiar dacă o alergați singur, oricum veți fi ajutat. Veți primi o mână de ajutor sau vă vor pune umărul ceilalți participanți, în adevăratul sens al cuvântului.

Oh, cursa m-a făcut să descopăr foarte multe lucruri noi despre mine. Am aflat despre claustrofobie și panică, despre care nu am știut nimic până acum. Cel mai greu mi-a fost să mă târăsc printr-o țeavă. Mai precis, nu să mă târăsc, ci să mă cațăr pe coate, pentru că țeava nu era situată orizontal, ci sub formă de unghi, și trebuia să mă urc și să mă lupt cu apa care mă împingea înapoi. Această cursă m-a învățat să mă bucur de lucrurile mici pe care până acum nu le observam - nu m-am gândit niciodată că atât de tare mă voi bucura de picăturile de apă caldă din duș, după ce am înghețat până la măduva oaselor (erau +8  grade când am alergat). Și am mai înțeles ce înseamnă conceptul unui tovarăș din prima linie.

Obstacolele au fost dispersate în așa mod, încât să ne putem bucura pe deplin de tot ABC-ul durerii și suferinței. Un fel de „50 de nuanțe ale murdărie". Ei bine, ești un băiat mișto, nu? Așa că nu ai nevoie de succes! )

Ce obține câștigătorul în final? Absolut nimic :) Numai o medalie și titlul de "Tip mișto". Dar nu ai câștigat titlul pentru cineva, ci pentru tine. Să știi singur de ce ești în stare.

Dacă sunteți nebunul care este gata să participe la cel mai murdar eveniment al anului, atunci vă puteți înregistra chiar acum pe glodiator.md.

Atenție! Au mai rămas doar 50 de locuri!

La competiție este posibilă atât participarea individuală, cât și cea în echipă. Se admit echipe formate doar din patru persoane. Există o singură restricție - limita de vârstă. Se permite doar participarea persoanelor care au împlinit deja vârsta de 18 ani.